Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβαίνει κοντά στο 4% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

«Τσιμπάνε» τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, που διαμορφώθηκε σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές. Ανω του 3% το ελληνικό 5ετές.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά, αντανακλώντας πιέσεις στις τιμές των τίτλων. 

Ειδικότερα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς πλησιάζει και πάλι τα επίπεδα του 4%, στο 3,96% μετά τις 14:00. Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η απόδοση του τίτλου κινούνταν στο 3,88%. 

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 7ετούς κινείται στο 3,49%, του 5ετούς στο 3,013% και του μονοετούς στο 1,08%.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, μετά την ανακοίνωση της πρώτης εκτίμησης της Eurostat για τον πληθωρισμό του Ιουλίου, που ήταν υψηλότερος των προβλέψεων των αναλυτών.

Ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,1% έναντι του 2% που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ εξαιρουμένων των ακατέργαστων τροφίμων και της ενέργειας ανήλθε σε 1,3% έναντι του 1,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,44%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,78%, του ισπανικού στο 1,43% και του πορτογαλικού στο 1,76%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v