Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,18% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Αν και ο μηχανισμός που θα χρησιμοποιούσε παραμένει ασαφής, δεδομένης της ανεξαρτησίας της Fed, ο Αμερικανός Πρόεδρος φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να πρότεινε στον Κόντε αγορά ιταλικού χρέους. Ενισχύεται το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς μετά την πρωινή πτώση.

Στο 4,18% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ανοδικά κινείται η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου, μετά τη χαμηλότερη κίνηση στο πρωινό trading και ύστερα από τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει προσφέρει βοήθεια στην Ιταλία.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν οι ανησυχίες για το εμπόριο και την αμερικανική εγχώρια πολιτική σκηνή.

Οι υπεύθυνοι στρατηγικής προσπαθούν να αξιολογήσουν το δημοσίευμα της Corriere della Sera, σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε στον Ιταλό Πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, στη συνάντηση τους τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον, ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει την Ιταλία αγοράζοντας χρέος, τον επόμενο χρόνο.

«Θα ήμουν προσεκτικός καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κρατικό επενδυτικό ταμείο, ενώ ούτε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών είναι εξουσιοδοτημένο για τέτοιου είδους παρεμβάσεις», σημειώνει ο επικεφαλής αγοράς ομολόγων της Commerzbank, Cristoph Rieger.

Παραμένει λοιπόν ασαφής ο μηχανισμός που θα χρησιμοποιούσε ο Πρόεδρος, αν προχωρούσε σε μία τέτοια απόφαση, καθώς η Fed λειτουργεί ανεξάρτητα.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε δύο μονάδες βάσης, στο 3,08%, πριν περάσει ξανά στο χθεσινό 3,11%.  Τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας ήταν μεταξύ αυτών με την καλύτερη επίδοση, με τις αποδόσεις να υποχωρούν από 3,14% τη Δευτέρα, στο χαμηλό του 2,937% την Τετάρτη.

Στο 0,33%, μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, κινείται η απόδοση του γερμανικού 10ετούς Bund. Ελαφρώς υψηλότερα αυτή του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου, στο 1,38%.

Στο 3,18% ενισχύεται η απόδοση του ελληνικού 5ετούς, από 3,11% χθες, στο 3,79% - μία μονάδα βάσης χαμηλότερα - διαμορφώνεται το 7ετές, ενώ ίδια κίνηση σημειώνει και το επιτόκιο του 10ετούς, που κινείται στο 4,18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v