Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό μήνα οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται 17 μονάδες βάσης στο 3,31%. Στο 4,2% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Oι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ιταλικών ομολόγων εκτινάχτηκαν σε υψηλό μήνα τη Δευτέρα, εν μέσω ανησυχιών ότι τα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης για δημοσιονομικό έλλειμμα 2,4% θα την οδηγήσουν σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις, υπογράμμισε πως η αρχική εκτίμηση για τον ιταλικό προϋπολογισμό είναι πως παραβιάζει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

«Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος, υπάρχουν κανόνες. Και οι κανόνες είναι οι ίδιοι για όλα τα κράτη» δήλωσε ο Μπρούνο Λεμέρ κατά την άφιξη του στο σημερινό Eurogroup.Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Βόπκα Χέκστρα τόνισε από την πλευρά του: «Τα σήματα που λαμβάνουμε μέχρι τώρα δεν είναι πολύ καθησυχαστικά, ενώ πολλές λεπτομέρειες δεν είναι ξεκάθαρα».

H απόδοση του 2ετούς ιταλικού ομολόγου πραγματοποιεί άλμα 25 μονάδων βάσης στο 1,34%, ενώ η απόδοση του 5ετούς τίτλου κινείται 30 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 2,51%.

Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα σκαρφάλωσε και το κόστος ασφάλισης για το 5ετές ιταλικό χρέος. 

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται 17 μονάδες βάσης στο 3,31%. 

Ανοδικά κινείται τη Δευτέρα και το κόστος δανεισμού της Ελλάδας

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου καταγράφει άνοδο 10 μονάδων βάσης  στο 4,2%, ενώ του 5ετούς τίτλου ενισχύεται 14 μονάδες βάσης στο 3,29%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v