Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά yields

Φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, ύστερα από τα επιχειρηματικά στοιχεία της ευρωζώνης και της Κίνας. Επιστρέφουν οι ανησυχίες στους επενδυτές. Στο 4,24% το επιτόκιο το ελληνικού 10ετούς.

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά yields

Υποχωρούν τα κόστη δανεισμού στην ευρωζώνη την Παρασκευή, καθώς τα αδύναμα στοιχεία επιχειρηματικής δραστηριότητας από το μπλοκ και την Κίνα τροφοδοτούν ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Με αδύναμο βηματισμό ολοκληρώνουν τη χρονιά οι επιχειρήσεις στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit, ο σύνθετος δείκτης ΡΜΙ υποχωρεί στις 51,3 μονάδες τον Δεκέμβριο, στο πιο χαμηλό σημείο από το Νοέμβριο του 2014.

Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι θα έχει μία μέτρια αύξηση, στις 52,8 μονάδες. Τον προηγούμενο μήνα είχε φτάσει στις 52,7.

«Οι ανησυχίες για την ανάπτυξη επιστρέφουν – ο γαλλικός ΡΜΙ επηρρεάστηκε από τις διαδηλώσεις ενώ σε όλη την ευρωζώνη οι δείκτες ήταν πιο χαμηλοί από ότι αναμενόταν», δηλώνει ο Alexander Aldinger, υπεύθυνος στρατηγικής της Bayerische Landesbank.

«Η ανάγνωση της αγοράς είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα μπορέσει να αυξήσει τα επιτόκια την επόμενη χρονιά, εάν οι προοπτικές επιδεινωθούν περαιτέρω, ιδιαίτερα με τις σινοαμερικανικές εμπορικές εντάσεις και τις ανησυχίες του Brexit στο προσκήνιο».

Στο 0,25% υποχωρεί η απόδοση του γερμανικού 10ετούς, χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης από το προηγούμενο κλείσιμο, στο 2,94% διολισθαίνει το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς, από 2,96% τη χθεσινή μέρα.

Το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς, μία μονάδα βάσης υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο, διαμορφώνεται στο 4,24%. Η απόδοση του 7ετούς κυμαίνεται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 4,03%, ενώ του 5ετούς στο 3,34%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί στο 2,88%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v