Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό εβδομάδας η απόδοση του γαλλικού 10ετούς

H διαφορά με την απόδοση του γερμανικού 10ετούς βρίσκεται στις 46 μονάδες βάσης. Είναι το υψηλότερο σημείο από τον Μάιο όταν ξέσπασε η ιταλική κρίση. Στο 4,23% -μία μονάδα βάσης υψηλότερα- το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς.

Σε υψηλό εβδομάδας η απόδοση του γαλλικού 10ετούς

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων τη Δευτέρα, ενισχύοντας το spread με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο στο πιο υψηλό σημείο από τον Μάιο, μετά τις νέες διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων του Σαββάτου.

Η αναταραχή στη Γαλλία έρχεται σε μία εποχή που οι έντονες παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις, η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για την έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης από την ΕΕ αύριο και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, στέλνουν τους επενδυτές στην ασφάλεια των γερμανικών ομολόγων.

Ενώ τα γαλλικά ομόλογα συχνά ωφελούνται από την αποφυγή κινδύνου στις διεθνείς αγορές, η αναταραχή στη Γαλλία κρατάει τους επενδυτές μακριά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το σημερινό διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τους διαδηλωτές.

Στο early trading, η απόδοση του γαλλικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά δύο μονάδες βάσης, στο 0,71%, σε υψηλό εβδομάδας και σχεδόν επτά μονάδες βάσης υψηλότερα από το χαμηλό τεσσάρων μηνών που έφτασε την περασμένη εβδομάδα.

Η διαφορά με την απόδοση του γερμανικού 10ετούς βρίσκεται στις 46 μονάδες βάσης. Είναι το υψηλότερο σημείο από τον Μάιο, όταν ξέσπασε η ιταλική κρίση.

Η απόδοση του 10ετούς Bund διατηρείται στο 0,25%, του ισπανικού 10ετούς παραμένει στο 1,45%, ενώ του αμερικανικού 10ετούς κινείται ανοδικά στο 2,86%.

Ανοδική τάση στις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων. Μία μονάδα βάσης υψηλότερα του 10ετούς, στο 4,23%, τρεις μ. β. του 7ετούς, στο 3,99%, επτά μονάδες βάσης του 5ετούς, στο 3,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v