Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι κάνουν τα γερμανικά ομόλογα

Τα απογοητευτικά στοιχεία της κινεζικής μεταποίησης οδηγούν την αγορά σε ασφαλή καταφύγια. Σε χαμηλό τριών μηνών τα ιταλικά yields, στην πρώτη συνεδρίαση μετά την έγκριση του προϋπολογισμού. Στο 4,37% παραμένει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Ράλι κάνουν τα γερμανικά ομόλογα

Το μεγαλύτερο ράλι από τον Δεκέμβριο του 2016 κάνουν τα γερμανικά ομόλογα στην έναρξη της νέας χρονιάς, με τους επενδυτές να καταφεύγουν σε ασφαλή καταφύγια, εν μέσω παγκόσμιας ανησυχίας για τα απογοητευτικά στοιχεία της κινεζικής μεταποίησης.

Η απόδοση του 10ετούς Bund υποχωρεί επτά μονάδες βάσης, στο 0,173%, στο πιο χαμηλό σημείο από τον Απρίλιο του 2017. Ράλι και για τους βρετανικούς τίτλους, στέλνοντας το επιτόκιο του 10ετούς χαμηλότερα κατά 6,1 μονάδες βάσης, στο 1,209%.

Σε χαμηλό τρεισήμιση μηνών υποχωρεί η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κρατικού ομολόγου την Τετάρτη, στην πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς μετά την έγκριση του προϋπολογισμού στα τέλη του 2018. Το επιτόκιο κινείται καθοδικά κατά επτά μονάδες βάσης, στο 2,702%, στο πιο χαμηλό από τις 11 Σεπτεμβρίου. 

Μία μονάδα βάσης χαμηλότερα το επιτόκιο του ισπανικού 10ετούς, στο 1,41%.

Στο 4,37% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς -μία μονάδα βάσης χαμηλότερα από το τελευταίο κλείσιμο. Ανοδικά κινείται το επιτόκιο του 5ετούς κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 3,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v