Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,73% το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Στο προσκήνιο οι εξελίξεις του διαζυγίου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ και η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Χαμηλά διατηρούνται οι αποδόσεις των κρατικών ευρωπαϊκών ομολόγων, με εξαίρεση τα ιταλικά.

Στο 3,73% το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς

Κοντά στα πρόσφατα χαμηλά τους κυμαίνονται τα περισσότερα ευρωπαϊκά yields την Τρίτη, με την αβεβαιότητα του Brexit και τη διήμερη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας να συγκρατούν τους επενδυτές.

Υψηλότερα κινούνται οι ιταλικές αποδόσεις, μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της τελευαταίας εβδομάδας τη Δευτέρα. Η χθεσινή κίνηση οδηγήθηκε από την ανακούφιση που έφερε η μη υποβάθμιση από τη Moody's.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά, στο 0,08%, του γαλλικού 10ετούς επίσης, στο 0,45%, ενώ του βρετανικού 10ετούς τίτλου, με πτώση κατά περίπου μίας μονάδας βάσης, διαμορφώνεται στο 1,18%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, το επιτόκιο του ισπανικού 10ετούς κινείται καθοδικά κατά 1,2 μονάδα βάσης, στο 1,15%, ενώ του ιταλικού 10ετούς ενισχύεται κατά 3,4 μονάδες βάσης, στο 2,45%.

Ελαφρώς καθοδικά κινούνται τα ελληνικά yields. Του 10ετούς κατά μισή μονάδα βάσης, στο 3,73%, ενώ του 5ετούς, με ίδια κίνηση, κυμαίνεται στο 2,58%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται σταθεροποιητικά, στο 2,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v