Οι φόβοι ύφεσης και το Brexit κρατούν τα γερμανικά yields αρνητικά

Κάτω από το μηδέν διατηρείται η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση κυριαρχούν στην αγορά, την ώρα που το Brexit διατηρεί την αβεβαιότητα.

Οι φόβοι ύφεσης και το Brexit κρατούν τα γερμανικά yields αρνητικά

Σε χαμηλά επίπεδα διατηρούνται τα κρατικά yields διεθνώς, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια. Η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων φέρνει ανησυχίες για ύφεση.

Την ίδια ώρα, οι Βρετανοί βουλευτές αναλαμβάνουν τον έλεγχο του κοινοβουλίου για μία μέρα από την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, με ψηφοφορίες για διάφορες επιλογές της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, να διεξάγονται την Τετάρτη.

«Αν και δεν λύνει το αδιέξοδο του Brexit, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», σημειώνει ο οικονομολόγος Kallum Prickering, της τράπεζας Berenberg.

Τα γερμανικά yields διατηρούνται κοντά σε χαμηλό δυόμιση ετών (-0,02%), καθώς ενισχύονται οι φόβοι για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Τη Δευτέρα, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχώρησε στο πιο χαμηλό σημείο από τον Δεκέμβριο του 2017.

Στο trading της Τρίτης, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά 1,7 μονάδα βάσης, στο 2,43%, παραμένοντας ωστόσο δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα από την απόδοση του 3μηνου εντόκου, που διαμορφώνεται στο 2,45%.

Μία μονάδα βάσης υψηλότερα το επιτόκιο του ελληνικού 10ετούς (3,77%), κατά 1,9 μονάδα βάσης ενισχύεται του 5ετούς (2,62%).

Του βρετανικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά μία μονάδα βάσης, στο 0,99%, ενώ του γαλλικού 10ετούς, με σταθεροποιητική κίνηση, κυμαίνεται στο 0,36%. Του ισπανικού 10ετούς, μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 1,11%, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου υποχωρεί 1,3 μονάδα βάσης, στο 2,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v