Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,36% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς έφτασε στο 0,088% που ήταν και το πιο υψηλό σημείο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, καθώς τα απρόσμενα θετικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία μετρίασαν τους φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο 3,36% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ενισχύθηκε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς στο trading της Τετάρτης. Με άνοδο κατά 3,7 μονάδες βάσης, διαμορφώθηκε στο 3,36%, ενώ του 5ετούς με ανοδική επίσης πορεία κατά 2,2 μονάδες βάσης, έφτασε στο 2,25%.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 0,08% -νωρίτερα έφτασε στο 0,088% που ήταν και το πιο υψηλό σημείο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, καθώς τα απρόσμενα θετικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία μετρίασαν τους φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Η κινεζική οικονομία επεκτάθηκε με σταθερό ρυθμό 6,4% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, σε ετήσια βάση, κόντρα στις προβλέψεις για περαιτέρω επιβράδυνση. Tα νέα ενίσχυαν την ψυχολογία στην αγορά, πλήττοντας τα ομόλογα υψηλής αξιολόγησης.

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς με ήπια κίνηση, φτάνει στο 0,42% ενώ του αντίστοιχου βρετανικού τίτλου κυμαίνεται στο 1,23%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, το επιτόκιο του ισπανικού 10ετούς, με μικρή ανοδική τάση, διαμορφώνεται στο 1,11% ενώ του ιταλικού 10ετούς με καθοδική κατεύθυνση μίας μονάδας βάσης, φτάνει στο 2,60%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury τελεί υπό διαπραγμάτευση μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 2,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v