Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,29% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οι αμφιβολίες για τις οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που εκφράζουν αρκετοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, θεωρώντας ότι είναι πολύ αισιόδοξες, οδήγησε νωρίτερα την απόδοση του 10ετούς Bund σε χαμηλό ημέρας.

Στο 3,29% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Κοντά στο ιστορικό χαμηλό του 3,203% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, την Τρίτη, στο 3,292%, ενώ του 5ετούς παραμένει επίσης σε πολυετές χαμηλό, στο 2,16%, με στήριξη από την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που θα ζητήσει «σύντομα» η χώρα μας.

Την ίδια ώρα, αμφιβολίες για τις οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εκφράζουν αρκετοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, θεωρώντας ότι είναι πολύ αισιόδοξες, καθώς η αδυναμία ανάπτυξης της Κίνας παραμένει όπως και οι εμπορικές εντάσεις.

Το θέμα, που παρουσιάζει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τέσσερις πηγές του, οδήγησε την απόδοση του γερμανικού 10ετούς χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης, σε χαμηλό ημέρας, στο 0,042%, πριν ανέλθει στο 0,049%. 

Και η απόδοση του ιταλικού 10ετούς «χτύπησε» χαμηλό ημέρας μετά το δημοσίευμα, πριν ανακάμψει και φτάσει να ενισχύεται κατά πέντε μονάδες βάσης, στο 2,62%.

Το επιτόκιο του γαλλικού, 10ετούς με ανοδική κατεύθυνση, διαμορφώνεται στο 0,42%, ενώ του βρετανικού αντίστοιχου τίτλου διατηρείται στο 1,22%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται ανοδικά, στο 2,55%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v