Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό δυόμισι ετών η απόδοση του 10ετούς Bund

Η ρητορική κατά της λιτότητας που αναπτύσσεται στην Ιταλία οδηγεί την απόδοση του 10ετούς στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων δυόμιση μηνών, ενώ πιέσεις ασκούνται και από το εμπορικό αδιέξοδο ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο.

Σε χαμηλό δυόμισι ετών η απόδοση του 10ετούς Bund

Ενισχύονται τα ιταλικά yields την Τετάρτη, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για τις δαπάνες και τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού. Παράλληλα, η διάθεση αποφυγής ρίσκου, που τροφοδοτείται από τις σινοαμερικανικές εμπορικές εντάσεις, οδηγούν τις γερμανικές αποδόσεις σε χαμηλό δυόμισι ετών.

Η ρητορική κατά της λιτότητας που αναπτύσσεται στην Ιταλία οδηγεί την απόδοση του 10ετούς στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων δυόμισι μηνών, ενώ πιέσεις ασκούνται και από το κλίμα ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο.

H Ιταλία είναι έτοιμη να παραβεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον κρίνει ότι είναι απαραίτητο για την ενίσχυση της απασχόλησης, δήλωσε την Τρίτη ο Ιταλός αντιπρόεδρος Ματέο Σαλβίνι.

«Αν χρειαστεί να υπερβούμε κάποια όρια, όπως το 3% (για τον λόγο του ελλείματος προς το ΑΕΠ) ή το 130% με 140% (για τον λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ), είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε» ανέφερε ο κ. Σαλβίνι σε δημοσιογράφους. «Μέχρι να φτάσουμε την ανεργία στο 5%, θα δαπανάμε όσο πρέπει και αν διαμαρτυρηθεί κανείς στις Βρυξέλλες, αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα», τόνισε σε δημοσιογράφους.

Η απόδοση του ιταλικού 2ετούς ενισχύεται πέντε μονάδες βάσης, στο 0,77%, ενώ του 10ετούς κινείται 2,7 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,76% -νωρίτερα άγγιξε και το 2,78%, που ήταν και το πιο υψηλό σημείο των τελευταίων δυόμισι μηνών.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί 2,5 μονάδες βάσης, στο μείον 0,9%, στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δυόμισι ετών, μετά την ανακοίνωση για επιστροφή της γερμανικής οικονομίας σε ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς (+0,4% σε τριμηνιαία βάση).

Σταθεροποιητικά κινείται το ελληνικό κόστος δανεισμού. Του 10ετούς υποχωρεί, ελαφρώς, στο 3,55% ενώ του 5ετούς σημειώνει μικρή άνοδο, στο 2,41%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί 2,5 μονάδες βάσης, στο 2,39%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v