Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα εν αναμονή έκδοσης 20ετούς

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ενισχύεται 6,6 μονάδες βάσης, στο 2,37%, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Ρώμης για έκδοση 20ετούς ομολόγου. Στο 2,79% υποχωρεί ελαφρώς η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα εν αναμονή έκδοσης 20ετούς

Ενισχύονται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων την Τετάρτη, κατά επτά με εννέα μονάδες βάσης, αφότου η Ρώμη ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά δημοπρασία 20ετούς ομολόγου, αναζητώντας να εκμεταλλευτεί την ισχυρή ζήτηση για ομόλογα της ευρωζώνης.

Η κίνηση αναμένεται να είναι τεστ για τη διάθεση των επενδυτών όσον αφορά τα ιταλικά ομόλογα, σε μία εποχή που η Ευρωπαϊκή Ενωση αναμένεται να προχωρήσει σε πειθαρχική δράση κατά της Ιταλίας, με αιτία το αυξημένο χρέος της.

Οι αποδόσεις συνήθως αυξάνονται πριν από μια πώληση, με τους επενδυτές να επιθυμούν να δημιουργήσουν χώρο για τη νέα προσφορά. 

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ενισχύεται 6,6 μονάδες βάσης, στο 2,37%, του ισπανικού 10ετούς κατά μία μονάδα βάσης υψηλότερα φτάνει στο 0,58%, του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί ελαφρώς, στο μείον 0,23%, ενώ του γαλλικού αντίστοιχου τίτλου, με σταθεροποιητική τάση, διαμορφώνεται στο 0,11%.
 
Στο 2,79% υποχωρεί ελαφρώς η απόδοση του ελληνικού 10ετούς (μείον 1,2 μονάδα βάσης), ενώ στο 1,67% ανέρχεται (+1,7 μονάδα βάσης) του 5ετούς.
 
Στην πώληση μεσοπρόθεσμων ομολόγων σε ιστορικά χαμηλή απόδοση προχώρησε η Γερμανία. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times και σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, η χώρα δημοπράτησε 10ετή Bunds με απόδοση μείον 0,24%.  

Η απόδοση ήταν πολύ χαμηλότερη από το μείον 0,07% της προηγούμενης δημοπρασίας 10ετούς, στα τέλη Μαΐου, ενώ το προηγούμενο πιο χαμηλό σημείο ήταν το 2016, στο μείον 0,11%.

Η ζήτηση για τη δημοπρασία της Τετάρτης ήταν η πιο αδύναμη από τα τέλη Ιανουαρίου, με τους επενδυτές να υπερκαλύπτουν κατά 1,6 φορές τα €22 δισ. που εκδόθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v