Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε ιστορικά χαμηλά διατηρούνται τα ευρωπαϊκά yields

Ηπια ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς κατά 1,9 μονάδα βάσης, στο 2,84%, ενώ του 5ετούς κατά μία περίπου μονάδα βάσης, φτάνει στο 1,67%.

Σε σημεία που είναι κοντά στα ιστορικά χαμηλά τους παραμένουν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων τη Δευτέρα, παρά το βελτιωμένο κλίμα στις αγορές μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ με το Μεξικό και την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές (κλειστό σήμερα το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη λόγω αργίας), με τους επενδυτές να είναι πιο αισιόδοξοι, καθώς ένα εμπορικό μέτωπο φαίνεται ότι έκλεισε.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, μέσω Twitter, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι «έχει πλήρη εμπιστοσύνη» πως το Μεξικό θα πατάξει τη μετανάστευση από την Κεντρική Αμερική, την ώρα που οι δύο γειτονικές χώρες εμφανίζονται να έχουν φτάσει σε συναίνεση.

Οι New York Times μετέδωσαν το Σάββατο ότι το ντιλ για την αποφυγή των δασμών περιλαμβάνει δράσεις που το Μεξικό έχει συμφωνήσει να κάνει.

«Το Μεξικό δεσμεύθηκε να λάβει σθεναρά μέτρα για να ανακόψει το κύμα της μετανάστευσης μέσω Μεξικού προς τα νότια σύνορά μας. Αυτό θα μειώσει σημαντικά, ή θα εξαλείψει, την παράνομη μετανάστευση από το Μεξικό στις ΗΠΑ», επέμεινε ο Τραμπ.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ενισχύεται 3,5 μονάδες βάσης, στο 0,11%, του γερμανικού 10ετούς επίσης κατά 2,2 μονάδες βάσης, στο μείον 0,23%, του βρετανικού ανέρχεται 3,4 μονάδες βάσης, στο 0,84%.

Ηπια ανοδικά κινούνται και τα ελληνικά yields. Του 10ετούς κατά 1,9 μονάδα βάσης, στο 2,84%, ενώ του 5ετούς κατά μία περίπου μονάδα βάσης, στο 1,67%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ενισχύεται 6,5 μονάδες βάσης, φτάνοντας στο 2,42%, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για το πώς θα εξελιχθεί η κόντρα Ρώμης –Βρυξελλών αν και ο υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία εμφανίζεται βέβαιος για συμφωνία με την Κομισιόν.

Του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου με άνοδο κατά 3,5 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 0,58%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το επιτόκιο του 10ετούς Treasury ανέρχεται 4,7 μονάδες βάσης, στο 2,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v