Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,58% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σταθεροποιητικές και ήπια ανοδικές κινήσεις σημειώνουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά yields, με εξαίρεση την απόδοση του ιταλικού 10ετούς που υποχωρεί και διαμορφώνεται κάτω από το 1%.

Στο 1,58% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ ενισχύθηκε 1% τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ίδια άνοδο είχε σημειώσει και τον Ιούλιο, ενώ ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των μη επεξεργασμένων τροφίμων, ο δομικός πληθωρισμός εκτιμάται ότι διατηρήθηκε επίσης σταθερός, στο 1,1% σε ετήσια βάση.

Σταθεροποιητικές και ήπια ανοδικές κινήσεις σημειώνουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά yields, μετά την ανακοίνωση της Eurostat.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς κατά 2,7 μονάδες βάσης, στο 1,58% και του 5ετούς κατά 3,7 μονάδες βάσης, στο 0,95%.

Στη γειτονική Ιταλία, όπου εκτονώθηκε η πολιτική ένταση, η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί κατά 2,8 μονάδες βάσης, κάτω από το 1%, στο 0,96%, ενώ στην Ισπανία, η απόδοση του 10ετούς με ανοδική κατεύθυνση κατά λιγότερο από μία μονάδα βάσης, φτάνει στο 0,12%.

Σταθεροποιητικά κινείται η απόδοση του 10ετούς Bund, στο -0,69%, ενώ με άνοδο κατά 1,3 μονάδας βάσης η απόδοση του αντίστοιχου γαλλικού τίτλου διαμορφώνεται στο -0,4%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται 1,4 μονάδα βάσης, στο 1,53%, ενώ του 2ετούς κινείται υψηλότερα κατά 1,6 μονάδα βάσης, στο 1,54%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v