Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σε σημείο-ρεκόρ υποχωρεί το ελληνικό κόστος δανεισμού, ενώ κοντά σε χαμηλό τριετίας βρίσκονται και τα ιταλικά yields. Στο 1,86% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, βουτιά 12 μονάδων βάσης για το ιταλικό 10ετές, που φτάνει στο 1,21%.

Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Μεγάλη πτώση σημειώνουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων την Τρίτη, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί κατά 10 μονάδες βάσης, στο 1,86% και του 5ετούς να διολισθαίνει κατά 5,2 μονάδες βάσης, στο 1,12%.

«Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν» σημείωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως αποκαθίσταται πλήρως η διακίνηση κεφαλαίων.

«Επιτέλους, σήμερα κλείνει οριστικά ένας τετραετής κύκλος ανασφάλειας», σημείωσε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε πως «ύστερα από 50 μήνες, τα capital controls καταργούνται και ανοίγει ένας νέος κύκλος αισιοδοξίας για τη χώρα, την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα».

Την ίδια ώρα, οι ελπίδες για σχηματισμό νέας ιταλικής κυβέρνησης οδηγούν το κλίμα στις αγορές υψηλότερα, με την απόδοση του ιταλικού 10ετούς να κάνει βουτιά κατά 12 μονάδες βάσης, στο 1,21%.

Τα νέα από την ιταλική πολιτική σκηνή ήταν θετικά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και στους traders στο Λονδίνο αρέσει η ειδησεογραφία για περισσότερη δύναμη στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, καθώς υπάρχουν ελπίδες για περισσότερες μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ, σημειώνει ο Peter Chatwell, στέλεχος της Mizuho, με έδρα το Λονδίνο.

Η απόδοση του 10ετούς Bund υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο -0,68% ενώ του γαλλικού κατά 1,7 μονάδες βάσης, στο -0,39%. Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς διολισθαίνει κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 0,11%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται καθοδικά κατά 2,6 μονάδες βάσης, στο 1,51%, ενώ του 2ετούς τίτλου με πτώση κατά 2 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 1,53%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v