Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό έξι εβδομάδων τα ευρωπαϊκά yields μετά τη χθεσινή βουτιά

Ενισχύονται και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς κατά 13,7 μονάδες βάσης, στο 1,64%, ενώ του 5ετούς κατά 10 μονάδες βάσης, στο 0,89%.

Σε υψηλό έξι εβδομάδων τα ευρωπαϊκά yields μετά τη χθεσινή βουτιά

Την... ανηφόρα παίρνουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, φτάνοντας στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων έξι εβδομάδων, μετά τη χθεσινή βουτιά, που ακολούθησε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Οι ελπίδες προόδου στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνα για τις εμπορικές τους διαφορές ρίχνουν τη ζήτηση για assets ασφαλούς καταφυγίου, μία μέρα μετά το πακέτο τόνωσης που ανακοίνωσε η ΕΚΤ.

Στο -0,5% προσδιορίστηκε το επιτόκιο καταθέσεων στην κεντρική τράπεζα. Παράλληλα ξεκινά αγορές ομολόγων ύψους 20 δισ. ευρώ τον μήνα, από την 1η Νοεμβρίου. Οι αγορές θα συνεχιστούν για όσο διάστημα απαιτηθεί, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η μείωση του επιτοκίου είναι η πρώτη μετά το 2016 και έρχεται σε μια στιγμή που μαζεύονται σύννεφα πάνω από την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία.

Η κεντρική τράπεζα φαίνεται πως υιοθέτησε μια ήπια προσέγγιση καθώς μείωση του επιτοκίου κατά 10 μονάδες βάσης είναι μικρότερη από τις εκτιμήσεις της αγοράς (20 μονάδες βάσης). Το ίδιο ισχύει και για τις μηνιαίες αγορές ομολόγων, ύψους 20 δισ. ευρώ, νούμερο που επίσης είναι κατώτερο των προσδοκιών.

Στο trading της Παρασκευής, η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ενισχύεται 7 μονάδες βάσης, στο -0,18%, του γερμανικού 10ετούς με άνοδο κατά 4,4 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο -0,48%, του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου ενισχύεται 6,4 μονάδες βάσης, στο 0,90% (νωρίτερα ενισχύονταν κατά 10 μ.β.), ενώ του ισπανικού 10ετούς ανέρχονται 6 μονάδες βάσης, στο 0,27%.

Ενισχύονται και τα ελληνικά yields. Του 10ετούς κατά 13,7 μονάδες βάσης, στο 1,64%, ενώ του 5ετούς κατά 10 μονάδες βάσης, στο 0,89%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται κατά 1,2 μονάδες βάσης, στο 1,80%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v