Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,58% διατηρείται το ελληνικό 10ετές

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, εν αναμονή συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αυτή την εβδομάδα. Σταθεροποιητικά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Τις πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία και τη συνεδρίαση τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, παρακολουθούν οι επενδυτές.

Η εφημερίδα Daily Telegraph δημοσίευσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, έχει προετοιμάσει μία νομική στρατηγική για να αντιμετωπίσει τις προσπάθειες των βουλευτών της αντιπολίτευσης για τρίμηνη παράταση της διορίας για το Brexit –η προθεσμία για την προγραμματισμένη έξοδο από την ΕΕ λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι εξαγωγές της Γερμανίας σημείωσαν αναπάντεχη άνοδο τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας ενισχύθηκαν κατά 0,7% σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 1,5%.

Το εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 20,2 δισ. ευρώ ($22,27 δισ.) μετά το καθοδικά αναθεωρημένο ποσό των 18 δισ. έναν μήνα νωρίτερα.

Η απόδοση του 10ετούς Bund ενισχύεται κατά 3,5 μονάδες, στο -0,59%, ενώ του γαλλικού 10ετούς με ίδια κίνηση φτάνει στο -0,30%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς κινείται ανοδικά κατά 2,8 μονάδες βάσης, στο 0,21% ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου με άνοδο κατά 4,1 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 0,92%.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ελληνικά yields. Του 10ετούς κυμαίνεται στο 1,58% και του 5ετούς στο 0,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v