Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,26% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Μικρή καθοδική κατεύθυνση, κατά μία με δύο μονάδες βάσης, καταγράφεται στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Στο 1,26% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας βρίσκονται ακόμη μία φορά στο επίκεντρο σήμερα. Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη έχουν συμφωνήσει να απομακρυνθούν οι δασμοί, εάν ολοκληρωθεί η «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Reuters.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών όσον αφορά τη συμφωνία Πεκίνου-Ουάσιγκτον για σταδιακή άρση των δασμών, και η άλλη πλευρά, μέσω Αμερικανού αξιωματούχου που μίλησε ανώνυμα στο πρακτορείο, επιβεβαίωσε την είδηση.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Stephanie Grisham, μιλώντας στο Fox News σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «πολύ, πολύ αισιόδοξες» σχετικά με την ολοκλήρωση της εμπορικής συμφωνίας.

Ωστόσο, ο σύμβουλος για το εμπόριο του Λευκού Οίκου, Πίτερ Ναβάρο, έδωσε εντελώς διαφορετική εικόνα από την πλευρά του: «Δεν υπάρχει προς το παρόν συμφωνία για απομάκρυνση των δασμών, ως προϋπόθεση για την πρώτη φάση του ντιλ».

Μικρή καθοδική κατεύθυνση κατά μία με δύο μονάδες βάσης καταγράφεται στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης. Του γερμανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο -0,25%, του γαλλικού 10ετούς στο 0,03%, του ισπανικού 10ετούς στο 0,36% και του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου στο 1,23%.

Μικρή ανοδική τάση σημειώνεται στα ελληνικά yields. Στο 1,26% ανέρχεται κατά 2 μονάδες βάσης η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 0,45%, με άνοδο κατά 2,4 μονάδες βάσης, του 5ετούς.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί 1,7 μονάδα βάσης, στο 1,90%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v