Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,32% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σταθεροποιητικές κινήσεις για τα ευρωπαϊκά yields, σε αντίθεση με τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων που καταγράφουν πτώση. Μόλις μία μονάδα βάσης το spread ελληνικού-ιταλικού 10ετούς. Στο 0,46% «προσγειώνεται» η απόδοση του ελληνικού 5ετούς.

Στο 1,32% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και η κλιμάκωση των αναταραχών στο Χονγκ Κονγκ βρίσκονται στο επίκεντρο των διεθνών αγορών, στο trading της Δευτέρας.

Συγκρατημένη η αισιοδοξία για την πρόοδο στις σινοαμερικανικές εμπορικές συνομιλίες. Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε ότι έχει συμφωνήσει να απομακρυνθούν οι δασμοί σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.

Πτώση 2,78% κατέγραψε το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Βίντεο που κυκλοφορεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει αστυνομικό που κάνει σύλληψη και όταν άλλος διαδηλωτής τον πλησιάζει βγάζει όπλο και τον πυροβολεί στο στήθος από μικρή απόσταση.

Στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον στρέφεται και στην πολιτική σκηνή της Ισπανίας, μετά τη νίκη Σάντσεθ στις χθεσινές εκλογές, από τις οποίες ωστόσο προέκυψε ένα κατακερματισμένο σε πολιτική ισχύ κοινοβούλιο.

H απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί 5,3 μονάδες βάσης, στο 1,32%, ενώ του 5ετούς, με πτώση κατά 8,7 μονάδες βάσης, «προσγειώνεται» στο 0,46%.

Την ίδια ώρα, ήπιες κινήσεις σημειώνουν τα ευρωπαϊκά yields. Του γερμανικού 10ετούς, σχεδόν αμετάβλητη η απόδοση στο -0,26%, ενώ του γαλλικού αντίστοιχου τίτλου, με ίδια τάση, διαμορφώνεται στο 0,02%.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς, με μικρή άνοδο κατά μία μονάδα βάσης, φτάνει στο 0,40% ενώ του ιταλικού 10ετούς, με μεγαλύτερη ανοδική κίνηση, κατά 4,5 μονάδες βάσης, φτάνει στο 1,31%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται κατά 1,2 μονάδα βάσης, στο 1,94%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v