Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό μίας εβδομάδας η απόδοση του γερμανικού 10ετούς

Οι φόβοι για τη νέα ηγεσία του SPD, καθώς θα μπορούσε να απειλήσει τον κυβερνητικό συνασπισμό, οδηγούν υψηλότερα τα ευρωπαϊκά yields. Μικρή άνοδο, κατά 3,3 μονάδες βάσης, για την απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 1,51%.

Σε υψηλό μίας εβδομάδας η απόδοση του γερμανικού 10ετούς

Σε υψηλό μίας εβδομάδας σκαρφαλώνει η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου μετά την ανάδειξη νέας ηγεσίας στους σοσιαλιστές του SPD, η οποία θα μπορούσε να απειλήσει τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι Norbert Walter-Borjans και Saskia Esken που θα ηγούνται του SPD, ζητούν αλλαγή πολιτικών από την Ανγκελα Μέρκελ, καθώς και περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, περισσότερες επενδύσεις και πολιτικές για το κλίμα.

Αρκετοί συντηρητικοί αξιωματούχοι αποκλείουν επαναδιαπραγμάτευση της κυβερνητικής συμφωνίας. Μία αποσταθεροποίηση της κυβερνητικής συμμαχίας καθώς και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σε μία περίοδο που το ακροδεξιό AfD είναι τρίτο κόμμα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτική αποσταθεροποίηση.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ενισχύεται 7 μονάδες βάσης στο -0,28%, οδηγώντας σε ευρύτερη άνοδο του κόστους δανεισμού στην ευρωζώνη. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς κινείται επίσης ανοδικά κατά 6,6 μονάδες βάσης, στο 0,02%, του ισπανικού 10ετούς με άνοδο κατά 5,9 μονάδες βάσης, φτάνει στο 0,48%, ενώ του ιταλικού αντίστοιχου τίτλου, ενισχύεται 6,7 μονάδες βάσης, στο 1,40%.

Μικρή άνοδο κατά 3,3 μονάδες βάσης σημειώνει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 1,51%, ενώ του 5ετούς υποχωρεί 1,8 μονάδα βάσης, στο 0,61%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται 7,8 μονάδες βάσης, στο 1,85%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v