Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένη ζήτηση για ομόλογα εν όψει Χριστουγέννων

Την περασμένη εβδομάδα, οι αποδόσεις των γαλλικών, γερμανικών και ολλανδικών 10ετών ομολόγων είχαν αγγίξει υψηλό εξαμήνου, ωστόσο σήμερα κινούνται λίγο χαμηλότερα, αντανακλώντας την αυξημένη ζήτηση για τοποθετήσεις σε ασφαλή καταφύγια –όπως τα ομόλογα- εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Αυξημένη ζήτηση για ομόλογα εν όψει Χριστουγέννων

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με περιορισμένο το συναλλακτικό ενδιαφέρον εν όψει των αργιών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αποδόσεις των γαλλικών, γερμανικών και ολλανδικών 10ετών ομολόγων είχαν αγγίξει υψηλό εξαμήνου, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Σουηδίας να βάλει τέλος στα αρνητικά επιτόκια, ωστόσο σήμερα κινούνται λίγο χαμηλότερα, αντανακλώντας την αυξημένη ζήτηση για τοποθετήσεις σε ασφαλή καταφύγια –όπως τα ομόλογα- εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Εν τω μεταξύ, η είδηση πως η Κίνα θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των δασμών σε εισαγωγές ορισμένων προϊόντων, δεν φάνηκε να επηρεάζει ιδιαίτερα τις αγορές, που έχουν ήδη προσαρμοστεί στη διαφαινόμενη βελτίωση των σινοαμερικανικών εμπορικών σχέσεων.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,46%, του 7ετούς στο 1,01% και του 5ετούς στο 0,62%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο -0,25%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,41%, του ισπανικού στο 0,43% και του πορτογαλικού στο 0,40%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v