Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στα ευρωπαϊκά yields

Η αισιοδοξία για υπογραφή της προκαταρκτικής σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας βελτιώνει το κλίμα στις αγορές, ωστόσο οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων υποχωρούν ελαφρώς, αντανακλώντας την προτίμηση των επενδυτών να διακρατήσουν για την ώρα τα ομόλογά τους.

Ήπιες πιέσεις στα ευρωπαϊκά yields

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, σε μια άνευρη και περιορισμένων συναλλαγών συνεδρίαση, λόγω των χριστουγεννιάτικων εορτών/αργιών.

Τα νεότερα που προέκυψαν χθες Πέμπτη για την εξέλιξη των σινοαμερικανικών εμπορικών σχέσεων, με την Κίνα να δηλώνει πως βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ΗΠΑ για την υπογραφή προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνίας, βελτιώνει το κλίμα στις παγκόσμιες αγορές, με αποτέλεσμα οι μετοχές να βρίσκονται κοντά σε ιστορικό ρεκόρ.

Ωστόσο οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν ελαφρώς στην ευρωζώνη, αντανακλώντας την προτίμηση των επενδυτών να διακρατήσουν για την ώρα τα ομόλογα-ασφαλή καταφύγια.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου διαμορφώνεται στο -0,25%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,43%, του ισπανικού στο 0,41% και του πορτογαλικού στο 0,39%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου κινείται στο 1,49%, του 7ετούς στο 0,97% και του 5ετούς στο 0,61%.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v