Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,33% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Κατά μία με δύο περίπου μονάδες βάσης ενισχύονται τα ευρωπαϊκά yields. Χαμηλές «πτήσεις» για την επιχειρηματικότητα στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο, με κάποια ωστόσο σημάδια να δείχνουν ότι τα χειρότερα ίσως πέρασαν.

Αδύναμη παραμένει η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη στην έναρξη της νέας χρονιάς, με κάποιες ωστόσο ενδείξεις να δείχνουν ότι τα χειρότερα ίσως πέρασαν.

Σύμφωνα με το Reuters, η προκαταρκτική έρευνα της IHS Markit δείχνει ότι ο σύνθετος δείκτης ΡΜΙ διατηρήθηκε στις 50,9 μονάδες τον Ιανουάριο. Δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τη μέση πρόβλεψη αναλυτών που εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθεί στις 51,2.

Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα υψηλότερα από το όριο του 50 δείχνει ανάπτυξη ενώ χαμηλότερα από αυτό, συρρίκνωση.

Ο δείκτης ΡΜΙ για τον τομέα μεταποίησης βρέθηκε για 12ο μήνα χαμηλότερα από τις 50 μονάδες. Εφτασε στις 47,8, βελτιωμένος από τις 46,3 μονάδες του Δεκεμβρίου και υψηλότερα από τις προσδοκίες για 46,8.

Κατά μία με δύο περίπου μονάδες βάσης ενισχύονται τα ευρωπαϊκά yields. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς διαμορφώνεται στο -0,04%, του γερμανικού 10ετούς στο -0,29%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου στο 0,37%, ενώ του ιταλικού 10ετούς στο 1,26%.

Kαθοδικά κινείται το ελληνικό κόστος δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί κατά 2 μονάδες βάσης, στο 1,33% και του 5ετούς, με πτώση κατά 6 μονάδων βάσης, να φτάνει στο 0,44%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται στο 1,74%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v