Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ιταλικά yields εν αναμονή παραίτησης Ντι Μάιο

Να υποβάλει την παραίτησή του από την ηγεσία του Κινήματος των 5 Αστέρων σήμερα, ετοιμάζεται ο Λουίτζι Ντι Μάιο. Η είδηση στέλνει τα ιταλικά yields υψηλότερα. Στο 0,47% η απόδοση του ελληνικού 5ετούς

Ανοδικά τα ιταλικά yields εν αναμονή παραίτησης Ντι Μάιο

Ενισχύεται το ιταλικό κόστος δανεισμού στο trading της Τρίτη, με την απόδοση του 10ετούς να ενισχύεται κατά 6 μονάδες βάσης, στο 1,42%.

Πληροφορίες και πηγές από ανώτατο στέλεχος του Κινήματος των 5 Αστέρων θέλουν τον επικεφαλής του κόμματος που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, Λουίτζι Ντι Μάιο, να αποχωρεί σήμερα από την ηγεσία του.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Ντι Μάιο, που είναι και υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, αναμένεται να συναντηθεί με άλλους υπουργούς που ανήκουν στο κόμμα του, ενώ πρόκειται να ανακοινώσει την παραίτησή του σε συνεδρίαση του κόμματος το απόγευμα. Ο Ντι Μάιο και ο εκπρόσωπός του δεν έκαναν κάποιο σχόλιο.

Το Κίνημα των 5 Αστέρων πήρε 33% στις εθνικές εκλογές του 2018 αλλά από τότε η δημοτικότητά του καταγράφει απότομη πτώση, με τις πιο πρόσφατες έρευνες να το θέλουν γύρω στο 15%.

Ελαφρώς υψηλότερα –κατά μισή μονάδα μονάδα βάσης- κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 0,01%, του 10ετούς Bund  στο -0,24%, ενώ του ισπανικού 10ετούς στο 0,43%.

Καθοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Του 10ετούς, κατά 1,2 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,38% ενώ του 5ετούς, με πτώση κατά 3,5 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 0,47%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury, κατά μία μονάδα βάσης υψηλότερα, βρίσκεται στο 1,77%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v