Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,07% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, όπως των Ιταλικών, αυξήθηκαν την Παρασκευή λόγω των ροών του rebalancing του τέλους του μήνα, ωστόσο γενικότερα η αγορά των ευρωπαϊκών ομολόγων εμφάνισε καλές επιδόσεις τον Ιούλιο μετά τη συμφωνία στην ΕΕ για το ταμείο ανάκαμψης.

Στο 1,07% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με αυτήν του γερμανικού bund να απομακρύνεται από το χαμηλό των δυο μηνών στο οποίο είχε υποχωρήσει την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι αγορά δείχνει να σταθεροποιείται μετά το ξεπούλημα της Παρασκευής στους τίτλους υψηλότερου κινδύνου.

Οπως αναφέρει το Reuters, οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, όπως των Ιταλικών, αυξήθηκαν την Παρασκευή λόγω των ροών του rebalancing του τέλους του μήνα, ωστόσο γενικότερα η αγορά των ευρωπαϊκών ομολόγων εμφάνισε καλές επιδόσεις τον Ιούλιο μετά τη συμφωνία στην ΕΕ για το ταμείο ανάκαμψης.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου σημείωσε μείωση 30 μονάδων βάσης τον Ιούλιο, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου, και καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο.

Πάντως, αυτήν την εβδομάδα η ζήτηση για τίτλους –ασφαλή καταφύγια πιθανότατα θα παραμείνει ισχυρή, λόγω της ανακοίνωσης διαφόρων οικονομικών στοιχείων αλλά και εν αναμονή του νέου πακέτου στήριξης στις ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο -0,52%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,08%, του ισπανικού στο 0,34% και του πορτογαλικού στο 0,35%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,07%, του 7ετούς στο 0,87% και του 5ετούς στο 0,27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v