Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά yields, βελτιωμένο το κλίμα στη Γερμανία

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου ενισχύεται 3 μονάδες βάσης, στο -0,46%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου, με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στο 0,35%, ενώ του ιταλικού 10ετούς με άνοδο 5 μονάδων βάσης, φτάνει στο 1,05%.

Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά yields, βελτιωμένο το κλίμα στη Γερμανία

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά yields την Τρίτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Αύγουστο.

Τα στοιχεία του Ifo δείχνουν ότι ανακάμπτει η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία και πως το ΑΕΠ θα αυξηθεί πιθανότατα κατά 7% το τρίτο τρίμηνο. Ενισχυμένο το κλίμα μεταξύ των επιχειρηματιών στη χώρα τον Αύγουστο, φτάνοντας στις 92,6 μονάδες, από 90,5 τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (Institute for Economic Research - Ifo).

Στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου ενισχύεται 3 μονάδες βάσης, στο -0,46%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου, με ίδια κίνηση, διαμορφώνεται στο 0,35%, ενώ του ιταλικού 10ετούς με άνοδο 5 μονάδων βάσης, φτάνει στο 1,05%.

Κατά 1,2 μονάδα βάσης χαμηλότερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 1,07%, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, του 10ετούς Treasury κινείται ανοδικά κατά 3,3 μονάδες βάσης, στο 0,67%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v