Στο 1,13% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Το sell-off στα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα είναι αντίθετο με την ευρύτερη διάθεση για αποφυγή του ρίσκου στις παγκόσμιες αγορές, με τους αναλυτές να θεωρούν πως πρόκειται για μια προσωρινή διόρθωση η οποία είναι αποτέλεσμα άνισων θέσεων.

Ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με το γερμανικό 10ετές yield μάλιστα να αγγίζει προς στιγμήν υψηλό έξι εβδομάδων.

Όπως σχολιάζει το Reuters, το sell-off στα κρατικά ομόλογα, που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, έρχεται σε αντίθεση με την ευρύτερη διάθεση για αποφυγή του ρίσκου στις παγκόσμιες αγορές, με τους αναλυτές να θεωρούν πως πρόκειται για μια προσωρινή διόρθωση η οποία είναι αποτέλεσμα άνισων θέσεων.

Η Deutsche Bank μάλιστα εκτιμά πως η κίνηση δεν είναι παρατραβηγμένη και πως υπάρχει περιθώριο συνέχισης της διόρθωσης αυτής. Ωστόσο, για να υπάρξει μια διατηρήσιμη άνοδος των επιτοκίων και πέραν της διόρθωσης, θα πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη ιατρική πρόοδος στον περιορισμό της πανδημίας, ή να υπάρξει απόφαση στις ΗΠΑ για το πακέτο οικονομικής στήριξης για άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 1,13%, του 7ετούς στο 0,83% και του 5ετούς στο 0,31%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,41%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,09%,  του ισπανικού στο 0,38% και του πορτογαλικού στο 0,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v