Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά yields, στο 1,06% το ελληνικό 10ετές

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς στο 0,26%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου διαμορφώνεται στο 0,98%. Το οικονομικό update από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένουν οι επενδυτές.

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά yields, στο 1,06% το ελληνικό 10ετές

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων την Τετάρτη, ενόψει ολοκλήρωσης της συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed). Αναμένεται προσεκτική προσέγγιση όσον αφορά την οικονομία.

Η Fed αναμένεται να προχωρήσει σε καλύτερες οικονομικές εκτιμήσεις, αλλά να επαναλάβει τη δέσμευσή της για διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων, για όσον διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου χρειαστεί να ανακάμψει από την επίπτωση της πανδημίας κορωνοϊού.

Ελαφρώς χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά yields στις συναλλαγές της Τετάρτης, με την απόδοση του 10ετούς Bund, δείκτη αναφοράς για την Ευρώπη, να κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο -0,49%. 

Καθοδική τάση και για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με του 10ετούς στο 0,67%.

Στην Ευρώπη, η Γερμανία αναμένεται να προχωρήσει σε πώληση 30ετών Bunds.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί 3 μονάδες βάσης, στο 1,06% ενώ του 5ετούς, με ίδια κίνηση, φτάνει στο 0,21%. Του ισπανικού 10ετούς, κατά 1,3 μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 0,26%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, με κάθοδο 1,7 μονάδας βάσης, διαμορφώνεται στο 0,98%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v