Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά yields με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Κατά 2,4 μονάδες βάσης καθοδικά κινείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 1,11%, ενώ του 5ετούς, με πτώση 1,5 μονάδας βάσης, βρίσκεται στο 0,23%.

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά yields με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά yields την Παρασκευή, μετά τη δήλωση του επικεφαλής οικονομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Φίλιπ Λέιν ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό καθώς ο πληθωρισμός θα είναι σταθερά χαμηλός τα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας μία ημέρα μετά από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, το οποίο άφησε αμετάβλητη την πολιτική και απογοήτευσε τις αγορές με ένα πιο ήπιο του αναμενόμενου μήνυμα για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της, ο Λέιν πρόσθεσε ότι το ισχυρό ευρώ περιορίζει περαιτέρω τον πληθωρισμό.

Οι νέες πωλήσεις τεχνολογικών μετοχών στις ΗΠΑ, οι οποίες έδειξαν ότι υποχωρεί η διάθεση για ανάληψη ρίσκου στις διεθνείς αγορές, τροφοδότησαν επίσης τη ζήτηση γερμανικών ομολόγων που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.

Αλλος αξιωματούχος της ΕΚΤ, ο Βιλερουά ντε Γκαλό, δήλωσε εξ άλλου σήμερα ότι η ΕΚΤ μπορεί να κάνει περισσότερα, αν αυτό ενδείκνυται, προσθέτοντας ότι το επίπεδο της ισοτιμίας του ευρώ έχει σημασία για τη νομισματική πολιτική.

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου υποχωρεί 4,5 μονάδες βάσης, στο -0,17%, ενώ του 10ετούς Bund, με ίδια κίνηση, φτάνει στο -0,46%.

Κατά 2,4 μονάδες βάσης καθοδικά κινείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 1,11%, ενώ του 5ετούς, με πτώση 1,5 μονάδας βάσης, βρίσκεται στο 0,23%. Χαμηλότερα κατά 3,1 μονάδες βάσης η απόδοση του 10ετούς ισπανικού, στο 0,32%, ενώ κατά 2,8 μονάδες βάσης διολισθαίνει του 10ετούς ιταλικού, στο 1,04%.

Η απόδοση του 10ετούς Treasury, με σταθεροποιητικές κινήσεις, διαμορφώνεται στο 0,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v