Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό μηνών τα αμερικανικά και βρετανικά yields

Στο πιο υψηλό από τον Ιούνιο η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου, στο πιο υψηλό από τον Μάρτιο του 2020 του αντίστοιχου βρετανικού. Στο 0,80% ενισχύεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Σε υψηλό μηνών τα αμερικανικά και βρετανικά yields

Ξεπέρασε το 1,54% η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου το πρωί της Τρίτης, φτάνοτας στο πιο υψηλό από τον Ιούνιο, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τον συνεχιζόμενο πληθωρισμό. Η κίνηση έρχεται καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της κατάθεσης του προέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας.

Εως και 5 μονάδες βάσης υψηλότερα αυξήθηκε η απόδοση του 10ετούς βρετανικού ομολόγου, φτάνοντας στο 1,003% που είναι και το πιο υψηλό από τον Μάρτιο του 2020 -δεν έχει κλείσει πάνω από το 1% από τον Μάιο του 2019.

Το βρετανικό κρατικό χρέος βρίσκεται στην πρώτη γραφμμή του διεθνούς sell off ομολόγων τις τελευταίες εβδομάδες, αφότου η Τράπεζα της Αγγλίας έδωσε ενδείξεις για αύξηση επιτοκίων την περασμένη εβδομάδα. Οι αγορές αναμένουν μία πρώτη αύξηση κατά 15 μονάδες βάσης τον Φεβρουάριο και μία δεύτερη τον Αύγουστο.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v