Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,17% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς το επίκεντρο παραμένει στα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού στο 1,55%, του αντίστοιχου γερμανικού στο -0,27%.

Στο 1,17% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να μειωθεί λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας και των επίμονων σημείων συμφόρησης στην αλυσίδα εφοδιασμού, δήλωσε τη Δευτέρα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

«Αν και η διάρκεια των περιορισμών προσφοράς είναι αβέβαιη, είναι πιθανό να διατηρηθούν για αρκετούς μήνες και σταδιακά να χαλαρώσουν το 2022», είπε σε ακρόαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Reuters.

«Ως αποτέλεσμα, εξακολουθούμε να βλέπουμε τον πληθωρισμό να μετριάζεται το επόμενο έτος, αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να υποχωρήσει από ό,τι αρχικά αναμενόταν», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς το επίκεντρο παραμένει στα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού στο 1,55%, του αντίστοιχου γερμανικού στο -0,27% και του 10ετούς ελληνικού, με πτώση τριών μονάδων βάσης, στο 1,17%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v