Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό δύο εβδομάδων χτύπησε η απόδοση του 10ετούς Bund

Μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται τα ιταλικά κρατικά ομόλογα. Αντίθετη κίνηση για το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί μιάμιση μονάδα βάσης, στο 3,53%.

Υψηλό δύο εβδομάδων χτύπησε η απόδοση του 10ετούς Bund

Στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων δύο εβδομάδων ενισχύεται η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, στο 1,09%, ενισχυμένη κατά τρεις μονάδες βάσης. Ιδια κίνηση σημειώνει και του 10ετούς γαλλικού, που φτάνει στο 1,58%.

Μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται τα ιταλικά κρατικά ομόλογα, με του 10ετούς να κινείται ανοδικά κατά οκτώ μονάδες βάσης, στο 3,07%, ενώ κατά τέσσερις μονάδες βάσης υψηλότερα βρίσκεται του 10ετοόυς ισπανικού, στο 2,16%.

Αντίθετη κίνηση για το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί μιάμιση μονάδα βάσης, στο 3,53% και του 5ετούς να κινείται καθοδικά κατά δύο μονάδες βάσης, στο 2,39%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται σταθεροποιητικά, στο 2,81%.

Ρυθμό στη μέρα δίνουν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη τον Μάιο. Αναμένεται να έχει φτάσει στο 8,1% τον Μάη, από 7,4% τον Απρίλιο έναντι πρόβλεψης για 7,7%, αμφισβητώντας την άποψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι οι σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων από τον Ιούλιο θα είναι αρκετές για να συγκρατήσουν την πεισματικά υψηλή αύξηση των τιμών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v