Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν τα ομόλογα της ευρωζώνης μετά το sell off

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας υποχωρεί κατά 6 μονάδες στο 0,89%. Αυξήθηκε κατά 15 μονάδες βάσης την Παρασκευή, στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Μάρτιο του 2020. Στο 3,01% το ελληνικό 10ετές.

Ανακάμπτουν τα ομόλογα της ευρωζώνης μετά το sell off

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης τη Δευτέρα, έχοντας αυξηθεί απότομα μετά τα πιο ισχυρά από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Τα ομόλογα ασφαλούς καταφυγίου άντλησαν επίσης υποστήριξη από γεωπολιτικές εντάσεις. Ο στρατός της Κίνας ανακοίνωσε νέες ασκήσεις τη Δευτέρα στις θάλασσες και τον εναέριο χώρο γύρω από την Ταϊβάν - μια ημέρα μετά το προγραμματισμένο τέλος των μεγαλύτερων ασκήσεων που έχει κάνει ποτέ για να διαμαρτυρηθεί για την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα στην Ταϊπέι, Νάνσι Πελόζι. 

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας υποχωρεί κατά 6 μονάδες στο 0,89%. Αυξήθηκε κατά 15 μονάδες βάσης την Παρασκευή, στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Μάρτιο του 2020. Αυτή η κίνηση ήρθε μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 528.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, γεγονός που ενθάρρυνε τις προσδοκίες για μια μεγάλη αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ και οδήγησε υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων 10-22 μονάδες βάσης (bps).

Οι αποδόσεις των γαλλικών και ολλανδικών 10ετών ομολόγων είναι επίσης 5 bps χαμηλότερες μετά την απότομη άνοδο τους την Παρασκευή. Δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα η απόδοση του 10ετούς ελληνικού, στο 3,01%.

Τα ευρωπαϊκά yields, σύμφωνα με το Bloomberg:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v