Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O καλύτερος μήνας από το 2010 για τα Bunds

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ενισχύεται κατά 5 μονάδες βάσης στο 0,85%. Έχει υποχωρήσει 50 μονάδες αυτόν τον μήνα και αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 2010.

O καλύτερος μήνας από το 2010 για τα Bunds

H αγορά κρατικών ομολόγων της Γερμανίας oλοκληρώνει τον Ιούλιο, τον καλύτερο μήνα της από το 2010, καθώς οι διογκούμενοι φόβοι για ύφεση αύξησαν κατακόρυφα την ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.

Το κόστος δανεισμού σε ολόκληρη την ευρωζώνη κινείται ανοδικά την Παρασκευή, μετά την απότομη υποχώρηση στην προηγούμενη συνεδρίαση, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώθηκε εκ νέου το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μπαίνοντας σε τεχνική ύφεση.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ενισχύεται κατά 8 μονάδες βάσης στο 0,90%, σύμφωνα με το Bloomberg. Έχει υποχωρήσει 50 μονάδες αυτόν τον μήνα και αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 2010.

Οι αποδόσεις των γαλλικών και ολλανδικών 10ετών έχουν επίσης υποχωρήσει 50 μονάδες τον Ιούλιο καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους από το 2012.

Οι αγορές χρήματος τιμολογούν τώρα πιθανότητα περίπου 40% για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο, από 50% νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v