Οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed ανεβάζουν τα yields

Αλλάζουν πορεία οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, καθώς αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι απαιτούνται περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων και ότι ήταν πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη στον πληθωρισμό.

Οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed ανεβάζουν τα yields

Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων μετά την πτώση της Τετάρτης, ακολουθώντας τις κινήσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, καθώς οι αξιωματούχοι της Federal Reserve υποβάθμισαν τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό και επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για αυστηρότερη πολιτική.

Την Τετάρτη, έκθεση έδειξε ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούλιο λόγω της απότομης πτώσης του κόστους της βενζίνης. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση 0,2% στον μηνιαίο δείκτη.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν μετά τα στοιχεία, αλλά αντέστρεψαν την πορεία τους καθώς αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι απαιτούνται περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων και ότι ήταν πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη στον πληθωρισμό. 

Οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων ακολούθησαν τις κινήσεις των ομολόγων τους στις ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς Bund ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης, στο 0,91%, σύμφωνα με το Bloomberg. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v