Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά πάνω από το 5% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι θα αρχίσει να μειώνει τις θέσεις της σε gilts από την 1η Νοεμβρίου πιέζει τα ευρωομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς Bund ενισχύεται έξι μονάδες βάσης, στο 2,33%.

Ξανά πάνω από το 5% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) ότι θα αρχίσει να μειώνει τις θέσεις της σε gilts από την 1η Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΒοΕ αναγκάστηκε να αρχίσει και πάλι να αγοράζει ομόλογα τον περασμένο μήνα, αφού τα σχέδια της κυβέρνησης για μη χρηματοδοτούμενες φορολογικές περικοπές -οι οποίες πλέον έχουν σχεδόν πλήρως αντιστραφεί- πυροδότησαν χάος στην αγορά των μακροχρόνιων gilts.

Η απόδοση του 10ετούς Bund ενισχύεται έξι μονάδες βάσης, στο 2,33% και η απόδοση του 10ετούς γαλλικού, με ίδια κίνηση, στο 2,91%.

Τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα του ελληνικού 10ετούς, στο 5,01%, ενώ στο 4,26% διατηρείται του 5ετούς. Εξι μονάδες βάσης ανοδικά του 10ετούς ισπανικού, στο 3,48% και δυόμισι του αντίστοιχου ιταλικού, στο 4,71%.

Ο Jon Day, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στη Newton Investment Management, είπε ότι πιστεύει πως οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης θα αυξηθούν περαιτέρω, με τα κυβερνητικά προγράμματα ενεργειακής υποστήριξης να δίνουν στην ΕΚΤ ένα περαιτέρω κίνητρο για αύξηση των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v