Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων

Στο 4,73% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, ενώ στο 2,16% ενισχύεται εννέα μονάδες βάσης του 10ετούς Bund.

Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων

Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, κοντά στα υψηλά πολλών ετών της προηγούμενης εβδομάδας, εν αναμονή των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να δώσουν στην Federal Reserve περαιτέρω ενδείξεις για τη συνέχιση της επιθετικής σύσφιξης της πολιτικής της.

Δημοσκόπηση του Reuters αναμένει ότι θα έχουν δημιουργηθεί 250.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, λιγότερες σε σχέση με τις 315.000 του προηγούμενου μήνα.

«Η βραχυπρόθεσμη δυναμική της αγοράς θα καθοδηγηθεί από τη σημερινή έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ», σχολίασε ο αναλυτής της Jefferies για τα επιτόκια, Mohit Kumar.

«Η αγορά είναι πιθανό να είναι πιο ευαίσθητη στον σημερινό αριθμό, δεδομένου ότι οι πρόσφατες ενέργειες της BoE δημιούργησαν ελπίδες σε ορισμένους επενδυτές ότι η Fed είναι έτοιμη να αλλάξει», πρόσθεσε ο Kumar.

Οι προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων αυξήθηκαν μετά την παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας στην αγορά ομολόγων την περασμένη εβδομάδα και ενώ ορισμένοι δείκτες της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν σημάδια χαλάρωσης, προϋπόθεση για λιγότερο επιθετική νομισματική πολιτική.

Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,1 εκατ., στη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2020, και διαμορφώθηκαν στα 10,1 εκατομμύρια την τελευταία ημέρα του Αυγούστου.

Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών και αμερικανικών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:



Ωστόσο, οι χρηματαγορές τιμολογούν επί του παρόντος με πιθανότητα σχεδόν 90% τέταρτη συνεχή αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης (bps) στη συνεδρίαση της Fed τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v