Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά yields, στο 4,65% το ελληνικό 10ετές

Κατά δύο μονάδες βάσης ανοδικά κινείται του 10ετούς ελληνικού, στο 4,65%. Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στα βρετανικά ομόλογα, καθώς η κυβέρνηση καθυστερεί την παρουσίαση του δημοσιονομικού της σχεδίου η οποία θα γινόταν την επόμενη εβδομάδα.

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά yields, στο 4,65% το ελληνικό 10ετές

Υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, με του 10ετούς Bund, δείκτη αναφοράς για την Ευρώπη, να ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης, στο 2,19%.

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στα βρετανικά ομόλογα, καθώς η κυβέρνηση καθυστερεί την παρουσίαση του δημοσιονομικού της σχεδίου η οποία θα γινόταν την επόμενη εβδομάδα, παρατείνοντας την αβεβαιότητα που επιβαρύνει τις εύθραυστες αγορές της χώρας.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η απόδοση των 30ετών ομολόγων ενισχύεται έως και 14 μονάδες βάσης στο 3,81% αφού ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ καθυστερεί μια οικονομική στρατηγική που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, και την οποία τελικά θα παρουσιάσει στις 17 Νοεμβρίου.

Κατά δύο μονάδες βάσης ανοδικά κινείται του 10ετούς ελληνικού, στο 4,65%, ενώ μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται το ιταλικό 10ετές - ενισχύεται οκτώ μονάδες βάσης, στο 4,43%.

Oι αποδόσεις των ευρωπαϊκών και αμερικανικών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v