Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται τα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης

Η απόδοση του 10ετούς Βund, το σημείο αναφοράς για το μπλοκ, υποχωρεί 5 bps στο 2,11%. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού καταγράφει μεγαλύτερη πτώση, κατά 12 μονάδες βάσης, στο 4,38%.

Ενισχύονται τα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης

Υποχωρούν περαιτέρω οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης σήμερα Δευτέρα μετά από τα σχόλια του υπεύθυνου χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Φάμπιο Πανέτα. Ωστόσο, οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων τίτλων παραμένουν σε εντυπωσιακή απόσταση από τα πολυετή υψηλά τους.

Ο Πανέτα είπε ότι η ΕΚΤ πρέπει να αποφύγει την υπερβολική σύσφιξη, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστρέψει την παραγωγική ικανότητα και να βαθύνει την ύφεση.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβράδυνσης του ρυθμού των αυξήσεων των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της, αλλά αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί ως «άμβλυνση» της μάχης κατά του πληθωρισμού, δήλωσε την Κυριακή ο διοικητής της Federal Reserve, Christopher Waller.

Η απόδοση των 2ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, πιο ευαίσθητη από άλλες λήξεις στις αλλαγές των επιτοκίων, κινείται καθοδικά κατά 5 μονάδες βάσης (bps) στο 2,08% αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2008 στο 2,25% την περασμένη εβδομάδα.

Η απόδοση του 10ετούς Βund, το σημείο αναφοράς για το μπλοκ, υποχωρεί 5 bps στο 2,11%. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού καταγράφει μεγαλύτερη πτώση, κατά 12 μονάδες βάσης, στο 4,38%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v