Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανηφορίζουν τα yields μετά τη Λαγκάρντ, κάτω από το 4% το ελληνικό 10ετές

Καθοδικά κινείται το κόστος του ελληνικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να περνάει κάτω από το 4%, υποχωρώντας 3,6 μονάδες βάσης στο 3,96% και του 5ετούς να κινείται χαμηλότερα κατά 4,5 μονάδες βάσης, στο 3,19%.

Ανηφορίζουν τα yields μετά τη Λαγκάρντ, κάτω από το 4% το ελληνικό 10ετές

Από χαμηλό μήνα ενισχύονται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης σήμερα Πέμπτη, μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ ότι η ΕΚΤ θα παραμείνει σε πορεία αύξησης επιτοκίων.

Η μείωση του πληθωρισμού και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού πυροδότησε πρόσφατα εικασίες για μια πιο αργή πορεία νομισματικής σύσφιξης, οδηγώντας τις αποδόσεις των ομολόγων στα χαμηλότερα επίπεδά τους σε περισσότερο από ένα μήνα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κρατικού ομολόγου σημειώνει άνοδο κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,04%. Τη Δευτέρα υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα προ της 15ης Δεκεμβρίου, ημέρα της συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ενισχύεται σχεδόν οκτώ μονάδες, στο 3,81% και του αντίστοιχου ισπανικού κατά 4,5 μονάδες βάσης, στο 3,02%.

Αντίθετα, καθοδικά κινείται το κόστος του ελληνικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να περνάει κάτω από το 4%, υποχωρώντας 3,6 μονάδες βάσης στο 3,96% και του 5ετούς να κινείται χαμηλότερα κατά 4,5 μονάδες βάσης, στο 3,19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v