Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πορεία για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο του 2023 τα yields

Η απόδοση του 10ετούς Bund ενισχύεται κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,33% και πρόκειται να κλείσει με εβδομαδιαία άνοδο 15 μονάδων. Του αντίστοιχου ελληνικού κινείται ανοδικά κατά μία μονάδα βάσης, στο 4,17%.

Σε πορεία για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο του 2023 τα yields

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων, σε πορεία προς την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο για το 2023, καθώς αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αντιδρούν στις προσδοκίες για γρήγορο τέλος του κύκλου νομισματικής σύσφιξης.

Ο πρόεδρος της Bundesbank, Joachim Nagel, δήλωσε αργά την Πέμπτη ότι η ΕΚΤ πρέπει να δράσει αποφασιστικά για να αποτρέψει τις πληθωριστικές προσδοκίες να αυξηθούν πολύ πάνω από τον στόχο του 2%, επιβεβαιώνοντας την έκκληση του για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου καταγράφει άνοδο κατά 2 μονάδες βάσης (bps) στο 2,33% και πρόκειται να κλείσει με εβδομαδιαία άνοδο 15 μονάδων, τη μεγαλύτερη το 2023.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύεται κατά 3 μονάδες βάσης στο 4,16%, με τη διαφορά μεταξύ ιταλικών και γερμανικών 10 ετών να διευρύνεται στις 182 μονάδες.

Του αντίστοιχου ελληνικού κινείται ανοδικά κατά μία μονάδα βάσης, στο 4,17%, του 7ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 3,61% και του 5ετούς με ίδια κίνηση βρίσκεται στο 3,39%.

Μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν τα ισπανικά και τα ιταλικά yields, με τα πρώτα να ανέρχονται κατά έξι μονάδες βάσης στο 3,38% και τα δεύτερα κατά επτά μονάδες βάσης, στο 4,20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v