Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά yields

Η απόδοση του 10ετούς της Γερμανίας υποχωρεί 14 bps στο 2,14%, ενώ του αντίστοιχου ελληνικού με ίδια κίνηση βρίσκεται στο 4,17%.

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά yields

Επεκτείνουν την πτώση τους οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης σήμερα Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να αυξήσει τα τρία βασικά επιτόκια της ΕΚΤ κατά 50 μονάδες βάσης και αναμένει ότι θα τα αυξήσει περαιτέρω. Λόγω των πιέσεων σε σχέση με τον υποκείμενο πληθωρισμό, το Διοικητικό Συμβούλιο σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης ακόμα στην επόμενη συνεδρίασή του για τη νομισματική πολιτική τον Μάρτιο και στη συνέχεια θα αξιολογήσει την πορεία που θα ακολουθήσει η νομισματική του πολιτική.

Οι παρατηρήσεις του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι ο κύκλος σύσφιξης των ΗΠΑ ενδέχεται να τελειώσει σύντομα.

Η Fed ανακοίνωσε την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης (bps) και την πρόβλεψη περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων.

Ορισμένοι αναλυτές είπαν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει να είναι επιθετική στη συνεδρίασή της αργότερα μέσα στην ημέρα για να αποφύγει ένα ράλι ομολόγων. Αυτό θα σήμαινε ότι η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ θα επικεντρωθεί περισσότερο στο έργο που πρέπει να γίνει παρά στην πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Η απόδοση του 10ετούς της Γερμανίας υποχωρεί 14 bps στο 2,14%, ενώ του αντίστοιχου ελληνικού με ίδια κίνηση βρίσκεται στο 4,17%. Του ελληνικού 7ετούς κινείται καθοδικά κατά 10 bps, στο 3,49% και του 5ετούς κατά 12, στο 3,28%.

Κατά 26 bps καθοδικά του 10ετούς ιταλικού, στο 4,19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v