Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν τα yields με το βλέμμα σε Fed και Κίνα

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Γερμανίας υποχωρεί κατά 4,5 μονάδες βάση, στο 2,66%. Την περασμένη εβδομάδα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011 στο 2,77%.

Κατηφορίζουν τα yields με το βλέμμα σε Fed και Κίνα

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς το επίκεντρο της αγοράς μετατοπίζεται στις ΗΠΑ ενόψει της κατάθεσης του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, την Τρίτη.

Αξιωματούχοι της Fed την περασμένη εβδομάδα εξέφρασαν αμφιβολίες για το εάν τα πρόσφατα πιο υψηλά από τα αναμενόμενα στοιχεία ήταν σημάδι ότι απαιτούνται υψηλότερα επιτόκια.

Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να επιμείνει σε «σταθερές» αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, προς το παρόν, για να περιορίσει τους οικονομικούς κινδύνους.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα έθεσε έναν μέτριο στόχο ανάπτυξης φέτος, πυροδοτώντας προσδοκίες για πιθανή αρνητική επίδραση στην οικονομία του μπλοκ και τροφοδοτώντας τις ελπίδες για πιθανή επιβράδυνση του ρυθμού σύσφιξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Γερμανίας υποχωρεί κατά 4,5 μονάδες βάσης (bps) στο 2,66%. Την περασμένη εβδομάδα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011 στο 2,77%.

Οι αποδόσεις των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v