Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθοδικά τα yields με στήριξη από τη γερμανική βιομηχανία

Στο 4,02% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Καθοδικά τα yields με στήριξη από τη γερμανική βιομηχανία

Καθοδικά κινούνται οι αποδόσεις της ευρωζώνης, μετά τα αισιόδοξα βιομηχανικά στοιχεία από τη Γερμανία - παραμένουν ωστόσο κοντά στα χαμηλά 10 ημερών μετά από μια σειρά από ήπια στοιχεία από τις ΗΠΑ που ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα μπορούσε σύντομα να σταματήσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων.

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε σημαντικά περισσότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο, εν μέρει λόγω της κατασκευής οχημάτων, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

«Η παρτίδα των σκληρών οικονομικών δεδομένων αυτής της εβδομάδας για τον Φεβρουάριο δείχνει μια ισχυρή επιστροφή για τη γερμανική βιομηχανία», δήλωσε ο επικεφαλής μακροοικονομικής της ING, Carsten Brzeski.

«Τα σημερινά δεδομένα βιομηχανικής παραγωγής είναι ένα ευπρόσδεκτο σημάδι ανακούφισης και απόδειξη ότι η γερμανική βιομηχανία είναι πιο ανθεκτική από ό,τι συχνά φοβόμασταν», πρόσθεσε, λέγοντας ότι τα δεδομένα εξαλείφουν τον κίνδυνο τεχνικής ύφεσης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, σημείο αναφοράς για τη ζώνη του ευρώ, σημείωσε μικρή μεταβολή στο 2,14%. Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων:

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v