Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος για τα yields, πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα

Στο 3,725 παραμένει η απόδοση του 10ετούς ελληνικού, ενώ κατά εννιά μονάδες βάσης υψηλότερα κινείται του αντίστοιχου ιταλικού, στο 4,16%.

Μικρή άνοδος για τα yields, πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα

Κατά μία με δύο μονάδες υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, σταθερή παραμένει του ελληνικού 10ετούς, ενώ κατά εννιά μονάδες βάσης υψηλότερα κινείται του αντίστοιχου ιταλικού.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας ξεχωρίζει η ανακοίνωση πληθωρισμού Μαΐου από τη Eurostat και η έκθεση του δείκτη ΡΜΙ της S&P. Στο επίκεντρο και οι δηλώσεις της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα έχει ακόμη έδαφος να καλύψει όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων.

Περισσότερο από το αναμενόμενο κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον περασμένο μήνα, φτάνοντας στο 6,1% -οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υποχωρήσει στο 6,3%. Το αποτέλεσμα είναι το πιο χαμηλό από τότε που εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία.

Η ύφεση της μεταποιητικής δραστηριότητας της ευρωζώνης βάθυνε τον Μάιο, καθώς η ζήτηση υποχώρησε παρά το γεγονός ότι τα εργοστάσια μείωσαν τις τιμές για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με έρευνα που έδειξε μια απαισιόδοξη προοπτική.

Ο τελικός δείκτης υπευθύνων αγορών HCOB (PMI) της S&P Global κινήθηκε καθοδικά στο 44,8 από 45,8 του Απριλίου, λίγο υψηλότερα από την προκαταρκτική ένδειξη των 44,6 μονάδων. Ωστόσο ήταν κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση για 11ο διαδοχικό μήνα. 

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v