Κοντά σε υψηλό 12 ετών οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων

Πτώση δύο-τριών μονάδων βάσης καταγράφουν οι αποδόσεις των 10ετών ευρωομολόγων. Μεγαλύτερη ανάσα παίρνει το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να κατηφορίζει 10 μονάδες βάσης, στο 4,08%.

Κοντά σε υψηλό 12 ετών οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων

Επιφυλακτικοί είναι οι επενδυτές, αφότου η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου - δείκτη αναφοράς της ζώνης του ευρώ - πλησίασε το πιο υψηλό σημείο των τελευταίων 12 ετών, καθώς αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επανέλαβαν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα για παρατεταμένη περίοδο για να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός.

Οι αγορές χρήματος συνεχίζουν να τιμολογούν μια πιθανότητα περίπου 30% για επιπλέον αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ μέχρι το τέλος του έτους. 

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,70%, κοντά στο 2,77%, σημείο που ήταν το πο πιο υψηλό σημείο από το καλοκαίρι του 2011, και στο οποίο έφτασε τον Μάρτιο. 

Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού με ίδια κίνηση βρίσκεται στο 3,24%, του αντίστοιχου ισπανικού κινείται καθοδικά τρεις μονάδες βάσης, στο 3,76% και του 10ετούς ιταλικού επίσης, στο 4,48%.

Μεγαλύτερη ανάσα παίρνει το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς να κατηφορίζει 10 μονάδες βάσης, στο 4,08%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v