Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά πολλών εβδομάδων οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου σημειώνει άνοδο κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,88%. Αντίθετα, χαμηλότερα κινείται το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς καθοδικά κατά πέντε μονάδες βάσης, στο 4,31%.

Σε υψηλά πολλών εβδομάδων οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Υψηλότερα συνεχίζουν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, μετά τη δημοσίευση ισχυρότερων λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, με τις αποδόσεις των 2ετών γερμανικών και ιταλικών σε υψηλά πολλών εβδομάδων.

Τα στοιχεία από το αμερικανικό λιανεμπόριο τροφοδότησαν μαζικές πωλήσεις ομολόγων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού την Τρίτη.

Οι αναλυτές απέδωσαν την κίνηση της Τετάρτης στα στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να αφήσουν ανοιχτή την πόρτα στη Federal Reserve να αυξήσει ξανά τα επιτόκια.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου σημειώνει άνοδο κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,88%.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,7% τον προηγούμενο μήνα στις ΗΠΑ, με τους οικονομολόγους να αναμένουν αύξηση 0,3%.

«Μετά τα ισχυρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση, κάποιοι ήλπιζαν ότι θα μπορούσαμε να δούμε κάποια αδυναμία στον καταναλωτικό τομέα ως δικαιολογία για θέσεις long», δήλωσε ο Mohit Kumar, αξιωματούχος στην Jefferies.

«Ως εκ τούτου, τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων αυτή τη φορά ήταν πιο σημαντικά από το συνηθισμένο».

Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή παρακολουθούνται στενά. Εκατοντάδες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας την Τρίτη, για την οποία Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον και πυροδότησε διαδηλώσεις στη Δυτική Όχθη και σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου καταγράφει άνοδο 2,7 μονάδων βάσης στο 4,93%, αγγίζοντας για λίγο το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ημερών.

Αντίθετα, χαμηλότερα κινείται το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς καθοδικά κατά πέντε μονάδες βάσης, στο 4,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v