Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό 10ετίας οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ενισχύεται κατά 3,5 bps στο 5,02%, αφού έφτασε στο 5,034%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2012.

Κοντά σε υψηλό 10ετίας οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Το κόστος δανεισμού της ζώνης του ευρώ πλησίασε στο υψηλότερο επίπεδο της 10ετίας, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προσδοκίες για υψηλότερα επιτόκια έναντι της όρεξης για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία υπό τους φόβους ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μπορεί να διευρυνθεί πέρα από τη Γάζα.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επανέλαβαν πρόσφατα ότι τα επιτόκια θα πρέπει να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς είναι πολύ νωρίς για να γιορτάσουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού, με ορισμένους να υποδηλώνουν ότι είναι δυνατή μια επιπλέον αύξηση.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ενισχύεται κατά 3,5 bps στο 5,02%, αφού έφτασε στο 5,034%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2012.

Το spread μεταξύ ιταλικών και γερμανικών αποδόσεων 10 ετών ομολόγων, δείκτης εμπιστοσύνης της αγοράς προς τις πιο υπερχρεωμένες χώρες της ζώνης του ευρώ, διευρύνθηκε στις 207 μονάδες βάσης. Πρόσφατα έφτασε στο πιο υψηλό από τον Ιανουάριο, στις 209 μονάδες βάσης.

Τα ισπανικά και πορτογαλικά ομόλογα, τα καλύτερα στην κατηγορία της περιφέρειας της ευρωζώνης, παρουσίασαν αποδόσεις, αντίστοιχα κοντά στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Ιανουάριο του 2014 και τον Απρίλιο του 2017.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης, στο 2,94%, ενώ του αντίστοιχου ελληνικού μιάμιση μονάδα βάσης, στο 4,40%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v