Μίνι-στροφή στην «ασφάλεια» των ευρωομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς του γερμανικού δημοσίου μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,17%. Πού κινούνται οι ιταλικοί και ελληνικοί τίτλοι. Κλείνει μια πολυάσχολη εβδομάδα αρκετών ομολογιακών εκδόσεων στην ευρωζώνη με την έναρξη της νέας χρονιάς.

Μίνι-στροφή στην «ασφάλεια» των ευρωομολόγων

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης υποχώρησαν την Παρασκευή, καθώς διαφαίνεται μια επιστροφή σε "ασφαλή καταφύγια" λόγω των εντάσεων τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή μετά το χτύπημα ΗΠΑ-Βρετανίας κατά των Χούθι, αν και εκτός από το πετρέλαιο, οι αναλυτές είπαν ότι η αντίδραση της αγοράς ήταν αρκετά περιορισμένη.

Επίσης ήταν μια πολυάσχολη εβδομάδα αρκετών ομολογιακών εκδόσεων με ισχυρή προσφορά, σε Ιταλία, Βέλγιο, Βρετανία, Ισπανία.

Η απόδοση του γερμανικού κρατικού ομολόγου 10 ετών, η οποία κινείται αντιστρόφως από την τιμή του, μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,17%, αλλά κλείνει την εβδομάδα περίπου 2 μονάδες υψηλότερα.

Οι αγορές πέρασαν επίσης από τη μεγάλη ανάπτυξη μακροοικονομικών δεδομένων της εβδομάδας, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τιμών καταναλωτή της Πέμπτης στις ΗΠΑ, σε μεγάλο βαθμό αλώβητες.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ιταλίας υποχώρησε περίπου 6 μονάδες βάσης στο 3,76% και το spread, η διαφορά απόδοσης μεταξύ γερμανικών και ιταλικών ομολόγων έφτασε στο μικρότερο σημείο 156,7 μονάδες, σε δύο εβδομάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε περίπου 4 μονάδες βάσης στο 3,24%.

«Τυπικά τον Ιανουάριο υπάρχουν πολύ καλές επιδόσεις στα περιφερειακά ομόλογα. Είναι ένδειξη ότι υπάρχουν πολλά μετρητά να κυκλοφορούν, όταν φτάσει Φεβρουάριος - Μάρτιος, τότε αυτό γίνεται πιο δύσκολο», δήλωσε ο Jorge Garayo της SocGen.

Τα ομόλογα της ευρωζώνης με βραχύτερη ημερομηνία λήξης σημείωσαν επίσης ράλι. Η απόδοση στα 2ετή γερμανικά μειώθηκε κατά 6 μονάδες στο 2,57% και στα αντίστοιχα ιταλικά υποχώρησε κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v