Τα σχόλια για τα επιτόκια συγκρατούν τις αποδόσεις των ευρωομολόγων

Στο 2,22% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού και στο 3,28% του αντίστοιχου ελληνικού.

Τα σχόλια για τα επιτόκια συγκρατούν τις αποδόσεις των ευρωομολόγων

Hπια καθοδικά κινείται η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, ομολόγου αναφοράς της ευρωζώνης, μετά την άνοδο της προηγούμενης ημέρας, καθώς ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Francois Villeroy de Galhau, δήλωσε ότι η επόμενη κίνηση της ΕΚΤ θα είναι η μείωση των επιτοκίων το 2024, αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις.

Οι αναλυτές είπαν ότι ο διοικητής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας είναι ρεαλιστής και τείνει να παρέχει αξιόπιστη καθοδήγηση για την πορεία πολιτικής στη ζώνη του ευρώ.

Ο Villeroy de Galhau υποστήριξε ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να κηρύξει νίκη επί του πληθωρισμού ενώ δεν σχολίασε το χρονοδιάγραμμα μιας πιθανής νομισματικής χαλάρωσης.

Οι προσδοκίες της αγοράς για γρήγορες μειώσεις των επιτοκίων είναι λίγο πρόωρες επειδή η μάχη ενάντια στον πληθωρισμό δεν έχει ακόμη τελειώσει, δήλωσε η Gita Gopinath, αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, η πρώτη αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Ταμείου είπε ότι ακόμη και μετά από τις απότομες αυξήσεις στο κόστος δανεισμού τα τελευταία δύο χρόνια, η δουλειά εξακολουθεί να μην έχει ολοκληρωθεί καθώς οι αγορές εργασίας παραμένουν σφιχτές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων:

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v